سوئیچ سیسکو چیست؟
سوئیچ ها دستگاههایی هستند که قادر به پردازش فریمهای لایه دوم بوده و بین دستگاههای متصل شده به سوئیچ یک ارتباط ۱ به ۱ ایجاد میکند. این ارتباط میتواند بهصورت Full-Duplex یا Half-Duplex صورت بپذیرد. ازلحاظ قدرت پردازش و انتقال فریم، سوئیچها در کلاسهای متفاوتی قرار میگیرند که بسته به نوع نیاز باید سوئیچی انتخاب شود تا علاوه بر مقرونبهصرفه بودن کارآیی موردنیاز در شبکه را فراهم آورد.
سوئیچهای Access : این سوئیچها در پایینترین رده از کلاسهای سوئیچ بوده و برای متصل کردن کلاینتها به شبکه مورد استفاده قرار میگیرد. در هنگام پیادهسازی ساختار سهلایه سیسکو این کلاس از سوئیچها در لایه Access قرار میگیرند.
سری سوئیچهای Access در این کلاس شامل موارد زیر است.
- سری Cisco Catalyst 2960-X
- سری Cisco Catalyst 3650
- سری Cisco Catalyst 3850 Series
سوئیچهای Distribution : این دسته از سوئیچها جهت متصل کردن سوئیچهای Access به یکدیگر مورداستفاده قرار میگیرد و ازلحاظ توان پردازشی به نسبت سوئیچهای کلاس Access پرسرعتتر و گرانتر هستند. در ساختار سه لایه سیسکو از این کلاس در لایه Distribution استفاده میشود.
سری سوئیچهای Distribution در این کلاس شامل موارد زیر است.
- سری Cisco Catalyst 4500-X
- سری Cisco Catalyst 3850 Fiber
سوئیچهای Core: این کلاس از سوئیچها فوقالعاده پرسرعت و گران هستند و در قلب شبکه استفاده میشود. از این سوئیچها برای متصل کردن سوئیچهای لایه Distribution استفاده میشود.
سری سوئیچهای Core در این کلاس شامل موارد زیر می باشد.
- سری Cisco Nexus 7000
- سری Cisco Catalyst 6800
- سری Cisco Catalyst 6500
سوئیچهای DataCenter : این دسته از سوئیچها بهصورت اختصاصی برای محیطهایی طراحی شدهاند که بهصورت مستقیم و یا غیرمستقیم به سرورهایی قدرتمند متصل هستند. این سرورها سرویسهای مجازیسازی، پردازش ابری و … را ارائه میدهند که به نسبت کلاینتهای معمولی از معماریهای متفاوتی استفاده میکنند.
سری سوئیچهای Datacenter در این کلاس:
- سری Cisco Nexus 9000
- سری Cisco Nexus 7000
- سری Cisco Nexus 6000
- سری Cisco Nexus 5000
بیشتر سوئیچها در لایه ۲ کار میکنند اما سوئیچهای پیشرفتهتر این قابلیت را دارند تا در لایه ۳ نیز عمل کنند و درواقع این سوئیچها کار روتر را نیز انجام میدهند.
روتر سیسکو چیست
روتر دستگاهی در شبکه بوده که عملیات مسیریابی بین شبکههای مختلف را در لایه ۳ انجام میدهند و معمولاً قیمت بالایی دارند. روترها نسبت به سایر دستگاهها دارای معماری متفاوت بوده که علاوه بر قدرت پردازش بالا، حساسیت بیشتری دارند چراکه آنها برای ایجاد اتصال بین شبکههای مختلف نقش دروازه دارند و بروز هرگونه مشکل در عملکردشان باعث قطع اتصال شبکهها با یکدیگر خواهد شد.
روترها همانند سوئیچها در کلاسهای مختلفی تولید میشوند که بسته به نیاز و کارایی موردنیاز باید یکی از این کلاسها استفاده شود.
Branch : این دسته از روترها بهمنظور ایجاد اتصال سازمانهای نسبتاً کوچک به اینترنت مورداستفاده قرار میگیرند.
سری روترهایی که در این کلاس قرار میگیرندشامل موارد زیر است.
- سری ۴۰۰۰ Series Integrated Services
- سری ۸۰۰ Series Integrated Services
Network Edge : هدف اصلی بهکارگیری این روترها انجام امور امنیتی بوده که به نام دیوار آتش شناخته میشود.
سری روترهایی که در این کلاس قرار میگیرند شامل موارد زیر است.
- سری ASR 1000 Series Aggregation Services
- سری Catalyst 6500 Series Switches
روتر های کلاس Network Edge سیسکو
Service Provider : این دسته از روترها فوقالعاده گران و پرسرعت هستند و توسط اپراتورهای بسیار بزرگ استفاده میشوند.
سری روترهایی که در این کلاس قرار میگیرند شامال موارد زیر هستند.
- سری Cisco Network Convergence System 6000
- سری Cisco Carrier Routing System
- سری ASR 9000 Series Aggregation Services Routers
- سری Cisco 7600 Series Routers
تفاوت سوئیچ و روتر
پاسخ: رایانه ها می توانند از طریق یک سوئیچ یا یک روتر به یکدیگر متصل شوند . پس تفاوت بین دو چیست؟ اساسی ترین توضیح این است که سوئیچ برای اتصال کامپیوتر در یک شبکه طراحی شده است، در حالی که یک روتر برای اتصال چندین شبکه با هم طراحی شده است.
در یک شبکه خانگی، یک روتر تنها معمولا برای اتصال دستگاه ها به اینترنت مورد نیاز است . همه دستگاههای داخل خانه مانند رایانه، رایانه لوحی (تبلت ها) ، و تلفنهای هوشمند میتوانند از طریق اتصال سیمی یا بیسیم به روتر وصل شوند. همانطور که از نامش بر می آید، روتر تمام دستگاه های متصل را به مودم کابلی یا DSL هدایت می کند.
سوئیچ ها اغلب در شبکه های بزرگ استفاده می شوند، مانند مواردی که در محیط کسب و کار و مدرسه یافت می شود. آنها کامپیوترهای زیادی را با هم در یک شبکه محلی متصل می کنند . شبکه های بزرگ ممکن است شامل چندین سوئیچ باشد که گروه های مختلف سیستم های کامپیوتری را با یکدیگر متصل می کنند.
این سوئیچ ها به طور معمول به روتر وصل می شوند که به دستگاه های متصل می شود تا به اینترنت دسترسی پیدا کنند.
هرچند روترها و سوئیچ ها متفاوت هستند، آنها می توانند به طور متناوب استفاده شوند. به عنوان مثال، یک روتر به طور معمول چند پورت LAN و یک پورت WAN دارد . پورت های LAN برای اتصال کامپیوتر از طریق اترنت طراحی شده اند. پورت WAN برای اتصال به مودم طراحی شده است. در حالی که سوئیچ ها پورت WAN ندارند، می توانید از هر یک از پورت های استاندارد استاندارد برای اتصال به مودم استفاده کنید. با این وجود، ممکن است مجبور شوید از یک کابل اترنت متقاطع استفاده کنید تا اتصال به درستی انجام شود.
اگرچه ممکن است سوئیچ به عنوان یک روتر استفاده شود، معمولا سوئیچ ها گزینه های پیکربندی مشابه روتر را ندارند. سوئیچ ها سریعتر از روتر ها استفاده می شوند، اما روترهای مدرن قادر به عملکرد مشابه هستند. بنابراین، هنگام انتخاب یک دستگاه مرکزی برای شبکه خانگی خود، روتر بیشترین معنی را به خود اختصاص می دهد.