امروزه تجهیزات زیادی با عنوان Transceiver به بازار ارائه می شوند تا بتوانند سیگنال شما را تقویت کنند. Transceiver همانطور که از نامش هم پیداست به دستگاهی گفته می شود که برای Transmit کردن و Receive کردن سیگنال مورد استفاده قرار می گیرد. ، شما در تجهیزات وایرلس هم چنین دستگاهی را ممکن است داشته باشید ، تلفن های همراه ، رادیوهای دو طرفه و بسیاری دیگر از تجهیزات امروزی به این دستگاه در مکانیزم کاری خود برای تقویت سیگنال ها نیاز دارند.


بنابراین ما امروزه اگر می خواهیم داده ای را انتقال دهیم بایستی از Transceiver ها استفاده کنیم. امروزه بهترین رسانه ای که برای انتقال سیگنال ها مورد استفاده قرار می گیرد فیبر نوری است که با استفاده از نور سیگنال را منتقل می کند. سرعت نور طبیعتا بسیار بسیار بیشتر از سرعت برق و تجهیزات وایرلسی است که بصورت سنتی مورد استفاده قرار می گیرند ، البته توجه کنید که در اصطلاح فنی ما به سیگنال در تجهیزات وایرلس امواج و در فیبر نوری پالس نوری می گوییم. معروفترین ماژول هایی که امروزه در تجهیزات زیرساخت ارتباطی برای فیبر نوری به عنوان Transceiver مورد استفاده قرار می گیرد ماژول های XFP و SFP هستند. با استفاده از این ماژول ها شما می توانید کیفیتی مطلوبی از ارتباطات شبکه و زیرساخت خود را تجربه کنید ، علاوه بر این استفاده از این ماژول ها مقرون به صرفه نیز هست.

ماژول های سیسکو


معرفی ماژول XFP در تجهیزات فیبر نوری

XFP مخفف کلمه های 10 Gigabit Small Form Factor Pluggable است ، البته همیشه قرار نیست همه واژه ها خلاصه شده باشند. با استفاده از ماژول های XFP روی سویچ های خود شما می توانید یک سرعت انتقال داده بسیار خوب را در شبکه و زیرساخت های ارتباطی خود در صورت نداشتن Bottlenecks تجربه کنید. ماژول های XFP را می توان بدون به وجود آمدن کوچکترین وقفه ای در سیستم جایگزین کرد ، این فرآیند تعویض و جابجایی ماژول ها در فیبرهای نوری 850nm و 1310nm و 1550nm بسیار معمول است.

معرفی ماژول SFP در تجهیزات فیبر نوری

در خصوص ماژول SFP قبلا در انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران در قالب مقاله ای با عنوان تفاوت بین ماژول های GBIC و SFP توضیحات کاملی ارائه کردیم اما با توجه به اینکه در این مقاله اولویت مقایسه SFP و XFP است ما سعی می کنیم بیشتر به تفاوت این دو محصول بپردازیم. SFP مخفف کلمه های Small Form-Factor Pluggable است . ماژول های SFP از انواع تجهیزات ارتباطی مثل Gigabit Ethernet ، Fiber Channel ، SONET ، SFP Plus و 10 Gigabit data rate ها پشتیبانی می کنند. برای هر نوع از SFP Transceiver می توان طول موج و محل و حتی مسافت را نیز تعریف کرد.
ماژول سیسکو فیبر نوری مدل GLC-LH-SM ساخت کمپانی خوش نام سیسکو می‌باشد. این ماژول دارای ویژگی 1000Base-LX/LH می‌باشد که این ویژگی برای کار در هر دو حالت های MultiMode و SingleMode مناسب است.


1000BASE-LX / LH SFP ، با استاندارد IEEE 802.3z 1000BASE-LX سازگاری دارد .
کابل‌های استاندارد فیبر نوری (SingleMode) تا حداکثر 10 کیلومتر و بر روی فیبرهای MultiMode تا حداکثر 550 متر عمل می کند.زمانی که از نوع فیبر MultiMode استفاده می‌کنید، فرستنده باید از طریق یک پچ کرد در مُد condition متصل شود.

ویژگی‌های ماژول سیسکو فیبر نوری مدل GLC-LH-SM :

  • دارای قابلیت HOT Swapable می‌باشند. به این معنی است که امکان نصب و برداشتن ماژول در زمان روشن بودن امکان پذیر باشد. همچنین این قابلیت به حداکثر رساندن زمان Uptime را نیز به‌ همراه دارد.
  • دارای قابلیت انعطاف پذیری در انتخاب رسانه و رابط کاربری، به‌صورت جداگانه بر اساس هر پورت
  • دارای طراحی مقاوم برای قابلیت اطمینان بیشتر
  • ابعاد این ماژول ها 5 x 13.4 x 56.5 میلی متر است


مشخصات ماژول سیسکو فیبر نوری مدل GLC-LH-SM :
1. کابل کشی و اتصالات
اتصالات عبارتند از:
• دو کانکتور LC / PC
در کابل کشی فقط اتصالات با کابلهای پچ‌کرد با کانکتور PC یا UPC ، قابل پشتیبانی هستند.
کابل پچ‌کرد با کانکتور APC پشتیبانی نمی‌شود. با توجه داشت که تمام کابل‌ها و کابل‌های مورد استفاده باید مطابق با استانداردهای مشخص شده در بخش استانداردها باشند.


معرفی یرخی ماژول های سیسکو و ویژگی آنها

NM16AM : ماژول Data براي ۱۶ خط تلفن به همراه ۱۶ مودم Internal با سرعت ۵۶Kb/s مي باشد.
NM32A : ماژول Data براي ۳۲ خط تلفن بدون مودم Internal مي باشد. اگر از اين ماژول استفاده شود بايد ۳۲ مودم External به روتر وصل شود.
NM16A: ماژول Data براي ۱۶ خط تلفن بدون مودم Internal مي باشد. اگر از اين ماژول استفاده شود بايد ۱۶ مودم External به روتر وصل شود.
NM-HDV-2E1 : بوسيله اين ماژول ۲ خط E1 را مي توان به روتر متصل کرد.
NM-HDV-1E1: بوسيله اين ماژول مي توان ۱ خط E1 به روتر متصل کرد.
NM-HDV-1E1e: همانند NM-HDV-1E1 بوده با اين تفاوت که DSP Proccessor آن قوي تر است.

NM-HDV-1T1بوسيله اين ماژول مي توان ۱ خط T1 به روتر متصل کرد.
NM-HDV-2T1 بوسيله اين ماژول مي توان ۲ خط T1 به روتر متصل کرد.
NM-2V : ماژولي است که روي روتر نصب مي شود و به آن مي توان ۲ کارت FXO يا FXS وصل کرد.
VIC-2FXOبوسيله اين کارت مي توان دو خط آنالوگ معمولي را به منظور VoIP به روتر وصل کرد.
VIC-2FXS همانند FXO بوده با اين تفاوت که به ماژول FXO خطوط تلفن شهري (PSTN) وصل مي شود اما به ماژول FXS مستقيما” گوشي تلفن وصل مي شود.
RAM روترها هم مثل کامپيوترها داراي Ram مخصوصي بصورت ماژول در ظرفيتهاي ۸ , ۱۶ و ۳۲ و … مگابايتي مي باشند.
Flash FLASH : در حقيقت به منزله يک Hard Disk کوچک براي روترها بوده و ظرفيت آن پايين است. Flash و Ram هردو بر روي Board اصلي روتر سوار مي شوند.
NM-1FE2W : ماژولي است که معمولا” روي روترهاي سري ۳۶۰۰ نصب مي شود و يک پورت Fast Ethernet و دو پورت WAN سريال به روتر اضافه مي کند. (البته کارت WIC1T يا WIC2T هم لازم است)
NM-2FE2W :ماژولي است که معمولا” روي روترهاي سري ۳۶۰۰ نصب مي شود و دو پورت Fast Ethernet و دو پورت WAN سريال به روتر اضافه مي کند. (البته کارت WIC1T يا WIC2T هم لازم است)
WIC1Tبا اتصال اين کارت به روتر يک پورت سريال Wan به روتر اضافه مي شود.
WIC2Tبا اتصال اين کارت به روتر دو پورت سريال Wan به روتر اضافه مي شود


NM16AM : ماژول Data برای ۱۶ خط تلفن به همراه ۱۶ مودم Internal با سرعت ۵۶Kb/s می باشد.
NM32A : ماژول Data برای ۳۲ خط تلفن بدون مودم Internal می باشد. اگر از این ماژول استفاده شود باید ۳۲ مودم External به روتر وصل شود.
NM16A : ماژول Data برای ۱۶ خط تلفن بدون مودم Internal می باشد. اگر از این ماژول استفاده شود باید ۱۶ مودم External به روتر وصل شود.